head

Vastagbéltisztítás: felejtse el a drasztikus módszereket!

Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Újságíró, egészségügyi tanácsadó
Téma: Béltisztítás

A vastagbéltisztítás szükségességét sokan kétségbe vonják, pedig a szénhidrátokban bővelkedő, zsíros, adalékanyagokban bővelkedő kész- és félkész élelmiszerek, a szénsavas üdítőitalok, a mozgásszegény életmód hozzájárulnak ahhoz, a vastagbélben mérgek és salakanyagok rakódjanak le.  Bár a szervezet folyamatosan méregtelenít és üríti a toxinokat, egy idő után már nem képes megküzdeni velük, így elengedhetetlenné válik a vastagbéltisztítás.

Egyik panasz a másik után

Vastagbéltisztítás hiányában a mérgek és a salakanyag felhalmozódnak a vastagbélben, először a rossz emésztés, valamint az ezzel járó tünetek jelennek meg, majd lassulnak a bélmozgások, romlik a tápanyagok felszívódása, a káros toxinok hatására felborul a bélflóra egyensúlya, mindezt fáradtság, rossz közérzet, bőrproblémák, ízületi fájdalmak, szájszag, hízás, puffadás, visszatérő fertőzések, esetleg migrén kíséri.  A vastagbéltisztítás megelőzheti, illetve megszüntetheti a panaszokat, visszaállítja a jó emésztést, így elvégzésével sokat tehetünk az egészségünk érdekében.

Gyomormosás, hashajtók?

A vastagbéltisztítás esetén nem kell azonnal kíméletlen módszerekre gondolnunk, mint a gyomormosás, vagy a hashajtók szedése, rengeteget segíthet a rostokban gazdag táplálkozás, ami támogatja a vastagbéltisztítás hatékonyságát. Amikor a vastagbéltisztítás során a rostok áthaladnak a beleken, megkötik a részlegesen, vagy rosszul emésztett táplálékmaradékokat, részben lepucolják a bélfalat, majd a salakanyaggal együtt távoznak a szervezetből. A rostok fogyasztásán kívül a hatékonyan támogatják vastagbéltisztítást táplálék-kiegészítőket, ezek még inkább segítik a bélrendszer kitakarítását, a máj és a mérgek semlegesítésében résztvevő szervek méregtelenítését, valamint az élősködők eltávolítását.

Szavazzon a rostokra!

Vastagbéltisztításhoz remek választás a psyllium maghéj (útifűmaghéj), a chia mag, ezek ugyanis vízben oldható és oldhatatlan rostokat egyaránt nagy mennyiségben tartalmaznak. A vízben oldhatatlan rostok megkötik a mérgeket, valamint szinte leradírozzák a káros lerakódásokat a bélfalról, valamint fokozzák a bélmozgásokat, ezáltal felgyorsítják salakanyagok távozását a vastagbélből. Hozzájárulnak a belső testtisztításhoz a vízben oldódó rostok is, ezek különlegessége, hogy prebiotikumként viselkednek, azaz táplálékul szolgálnak a bélflórát felépítő jótékony baktériumok számára. Ezek a mikroorganizmusok többek között emésztőenzimeket termelnek, így járulnak hozzá a normális anyagcseréhez.

 

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Ajánlott termékek

Clean Inside béltisztító Program

Clean Inside béltisztító Program

A Clean Inside béltisztító Program három termékből áll, melyet kifejezetten a vastagbél legalaposabb és legtermészetesebb módon történő tisztítására fejlesztettünk ki.


Anti-parazita táplálék-kiegészítő

Anti-parazita táplálék-kiegészítő

A Parasic élősködő elleni táplálék-kiegészítő segít eltávolítani a bélparazitákat és petéiket a vastagbélből és a szervezet más részeiből.


Méregtelenítő gyógytea

Méregtelenítő gyógytea

13 speciálisan válogatott növény kombinációja. Elősegíti a normális bélműködést és a rendszeres székelést. Koffeint nem tartalmaz.

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT